صفحه about:config یکی از صفحات بنیادی فایرفاکس است که به علت پیچیده بودن نسبی کسی سراغ آن نمیرود. البته من هم توصیه نمیکنم همین جوری بدون دانش سراغ آن بروید چون ممکن است باعث آسیب رساندن به فایرفاکستان بشوید یا کلا آن را از کار بیاندازید.

اما میخواهم بگویم میدانید چه امکاناتی پشت سر این صفحه است؟ یکی از قابلیتهای مهمی که میتوان از طریق صفحه about:config به آن دست پیدا کرد بالا بردن سرعت فایرفاکس است.
در ادامه هشت تغییری که در این صفحه میدانم را میگویم که باعث بالا رفتن سرعت فایرفاکستان میشود. اول در مرورگرتان تایپ کنید about:config و Enter بزنید. برای هر تغییری کافی است روی آن کلیک کنید و تغییرتان را اعمال کنید. کار سختی نیست :)
یک/
network.http.pipelining راپیدا کنید. مقدار آن را به True تغییر دهید.
دو/
network.http.proxy.pipelining را پیدا کنید و مقدار آن را به True تغییر دهید.
سه/
network.http.pipelining.maxrequests را پیدا کنید و مقدارش را دوباره کنید یعنی 8 از اینجا نیاز است که چندتا پرفرنس از نوع Integer بسازید. برای این کار روی یک جای خالی کلیک راست کنید ( در همان صفحه about:config ) و بعد کلی راست کرده New و سپس Integer را انتخاب کنید. به ترتیب اول مقداری که باید اول وارد کنید نام network.http.pipelining.maxrequests را میگویم و بعد مقداری که باید به آن اختصاص بدهید یعنی 8 .
چهار/
یک رشته از نوع Integer درست کنید با عنوان content.notify.interval و به آن مقدار 500000 را اختصاص بدهید ( پانصدهزار است و نه پنجاه هزار! )
پنج/
رشته بعدی را با نام content.switch.threshold درست کنید و به آن مقدار 250000 اختصا دهید.
شش/
رشته بعدی باید نام browser.cache.memory.capacity داشته باشد و مقدار آن 65536 داشته باشد.
حالا باید چند Preference از نوع Boolean بسازید که فقط بتوان به آن دو مقدار دارد. True or False. برای این کار همان جایی که Integer انتخاب میکردید باید Boolean انتخاب کنید
هفت/
یک Preference بسازید با عنوان content.notify.ontimer از نوع بولین و مقدارش را True قرار دهید.
هشت/
یک Preference بسازید با عنوان content.interrupt.parsing و مقدارش را False قرار بدهید.
کار شما به پایان رسید. حواستان باشد که اگر هر مشکلی در مرورگر پیش آمد میتوانید با پاک کردن این رشتهها کاملا فایرفاکستان را عین اولش کنید. هر مقداری هم که بود برگردانید به مقدار سابقش. یک ریستارت بکنید فایرفاکستان را تمام است :)
*برای علاقهمندان
اگر شما علاقهمند نیستید که بدانید کارهای بالا را برای چی انجام دادیم کلا از این بخش که با رنگ مجزایی مشخص شده است بگذرید. چیزی از دست نمیدهید :)مرورگر معمولا یک پیغام میفرستد به سرور و منتظر یک جواب میشود. تا جواب بگیرد همینجوری منتظر میماند. برای همین است که شما میبینید وقتی چند صفحه را همزمان باز میکنید خیلی کند میشود همه چیز!دستورات یک و دو و سه را برای همین انجام دادیم که این قابلیت pipelining را فعال کرده باشیم.فایرفاکس هر 0.12 ثانیه یک تیک رفتاری دارد. یک جور سکته در محاسبات برای رندرینگ بهتر. این اصلا به چشم شما نمیاد اما اگر دستورات چهار و هفت را اجرا کنید این زمان به 0.5 افزایش پیدا میکند و این جوری به جای مثلا هشت بار دو بار استپ میکند در طی عملیات.دقت کردید یک مدت کوتاه که به هیچ چیز دست نمیزنید کمی انگار بهتر فایرفاکس کار میکند؟ فایرفاکس یک قابلیت خوب دارد که میگوید اگر 0.75 ثانیه mouse شما هیچ تکانی نخورد و هیچ کلیدی روی کیبوردتان را فشار بدهید اولویتش برمیگردد به انجام عملیات لود صفحات. دستور 5 این زمان را کوتاهتر میکند و هر 0.25 ثانیه این حالت را پیش میآورد.دستور هشت باعث میشود حالت کندی در اجرایی که در پی دستور 5 به وجود میآید از بین برود و مرورگر سرحالی خودش را برای پردازش حرکات شما از دست ندهد.دستور 8 هم فضای Cash فایرفاکس را افزایش میدهد. این باعث میشود که فایلها بیشتر Cashe بشود. برای طولانی شدن سخن به دانش عمومی شما میسپارم این بخش را فقط خلاصه میگویم که مرورگر یک سری فایل را در Cashe ذخیره میکند تا در دفعات بعدی که مرورگر را باز کردید و همان فایل را نیاز داشتید به جای درخواست از سرور اینترنت از خود کامپیوتر شما آن را بخواند. دستور 8 همان فضا را افزایش میدهد.
امیدوارم مرورگر سریعتری داشته باشید